Απολαύστε τις ανταμοιβές των οικογενειακών γευμάτων με αυτές τις συμβουλές διαιτολόγων

32

Τα οικογενειακά γεύματα ήταν κάποτε όταν όλοι μαζεύονταν γύρω από το δείπνο για να φάνε και να συζητήσουν τις δραστηριότητες της ημέρας. Τώρα, με πολυάσχολες οικογενειακές ζωές, εργαζόμενους γονείς και εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, είναι πιο δύσκολο από ό,τι ήταν κάποτε να περάσετε εκείνο τον χρόνο μαζί ως οικογένεια. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο, η τοποθέτηση σε οικογενειακά γεύματα μπορεί να έχει τεράστια οφέλη για ολόκληρη την οικογένεια.

Σύμφωνα με Δρ Αν Φίσελεκτελεστικός διευθυντής του Έργο Family Dinnerέχουν υπάρξει περισσότερα από είκοσι χρόνια μελετών που τεκμηριώνουν ότι τα οικογενειακά δείπνα είναι εξαιρετικά για την υγεία των παιδιών και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Μια νεαρή οικογένεια απολαμβάνει ένα γεύμα μαζί για να αντιπροσωπεύσει τα οικογενειακά γεύματα |  Vitacost.com/Blog

Γιατί τα οικογενειακά γεύματα είναι σημαντικά

Έρευνες δείχνουν ότι το δείπνο μαζί ως οικογένεια τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο για παχυσαρκία και διατροφικές διαταραχές. Μια μελέτη στο The Journal of Pediatrics βρήκε μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της συχνότητας των οικογενειακών γευμάτων στην εφηβεία και των μειωμένων πιθανοτήτων παχυσαρκίας και προβλημάτων βάρους δέκα χρόνια αργότερα.

Διατροφικά, η καρδιαγγειακή υγεία είναι καλύτερη στους εφήβους, καθώς τα μαγειρεμένα γεύματα τείνουν να είναι χαμηλότερα σε λιπαρά, πρόσθετη ζάχαρη και νάτριο και περιέχουν περισσότερα φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες από τα περισσότερα γεύματα που καταναλώνονται εκτός σπιτιού. Τα παιδιά που τρώνε οικογενειακά γεύματα τείνουν να τρώνε μεγαλύτερη ποικιλία φαγητών και γίνονται λιγότερο επιλεκτικοί. Όχι μόνο ωφελούνται τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες τρώνε λιγότερο γρήγορο φαγητό και έχοντας λιγότερες διατροφικές συμπεριφορές και πιο υγιεινά πρότυπα διατροφής.

Οι συνομιλίες την ώρα του φαγητού αυξάνουν το λεξιλόγιο στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ των οικογενειακών γευμάτων και των ακαδημαϊκών επιδόσεων – ακόμα πιο ισχυρή από την εργασία, τον αθλητισμό ή την τέχνη. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν μεγαλύτερη αίσθηση ανθεκτικότητας, χαμηλότερο κίνδυνο κατάχρησης ουσιών και κατάθλιψης και χαμηλότερα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης έχουν παρατηρηθεί. Τα παιδιά αισθάνονται πιο συνδεδεμένα με τα αδέρφια και οι γονείς τους δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας και συντροφικότητας – καλλιεργώντας έτσι την αυτοεκτίμηση.

Πώς να κάνετε τα οικογενειακά γεύματα να συμβούν

Βρείτε χρόνο για οικογενειακά γεύματα

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο για να φάτε μαζί ως οικογένεια τέσσερις φορές την εβδομάδα, ξεκινήστε από μικρά. Τρία οικογενειακά γεύματα την εβδομάδα είναι καλύτερα από ένα και ένα είναι καλύτερο από κανένα. Μειώστε τις προσδοκίες σας και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε κάνοντας μικρά βήματα. Σκεφτείτε να ξεκινήσετε με ένα δείπνο και να το φτιάξετε με την πάροδο του χρόνου. Εργαστείτε για να βρείτε περισσότερα παρόμοια με αυτή τη συνταγή με γαρίδες σκόρδου και Zoodles Skinny Scampi.

Χρησιμοποιήστε προκομμένα λαχανικά για να βελτιώσετε τον χρόνο προετοιμασίας ή προετοιμαστείτε το Σαββατοκύριακο όταν έχετε περισσότερο χρόνο. Επιστρατεύστε όλα τα μέλη της οικογένειας για να βοηθήσετε. Τα μικρά παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στην προετοιμασία του φαγητού πλένοντας φρούτα και λαχανικά, ανακατεύοντας τα υλικά και στρώνοντας το τραπέζι. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να επιλέξουν συνταγές, να βοηθήσουν στην προετοιμασία των υλικών και να προετοιμάσουν μια μερίδα του γεύματος.

Κάντε τα οικογενειακά γεύματα διασκεδαστικά

Η ώρα του φαγητού δεν πρέπει να είναι μια επίφοβη αγγαρεία. Με λίγο προγραμματισμό μπορεί να είναι μια απλή και διασκεδαστική διαδικασία. Πειραματιστείτε με διαφορετικά μενού ή κρατήστε το ρουτίνα: ίσως εσείς και η οικογένειά σας αγαπάτε το Meatless Monday, το Taco Tuesday, κ.λπ. Βρείτε τα αγαπημένα φαγητά της οικογένειάς σας και μαγειρέψτε τα εκ περιτροπής. Συμμετέχετε όλα τα μέλη της οικογένειας στον προγραμματισμό του μενού. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να δοκιμάσουν νέες τροφές στα γεύματα που συμμετέχουν στον σχεδιασμό και την προετοιμασία. Εστιάστε στη σημασία του να είστε μαζί ως οικογένεια περισσότερο από το να ετοιμάζετε ένα περίτεχνο γεύμα.

Κάντε συνομιλία

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη των οικογενειακών γευμάτων είναι να είστε μαζί και να κάνετε συζητήσεις. Ρωτήστε τα μέλη της οικογένειας για το καλύτερο μέρος της ημέρας τους ή μιλήστε για τρέχοντα γεγονότα. Εάν η οικογένειά σας τείνει να μαλώνει όταν είναι όλοι μαζί, θέστε ορισμένους βασικούς κανόνες, όπως να μην διακόπτετε και να διατηρείτε τη συζήτηση θετική. Τα οικογενειακά γεύματα προσφέρουν στους γονείς την ευκαιρία να γίνουν θετικά πρότυπα. Κάντε αυτή τη στιγμή να απενεργοποιήσετε τις συσκευές και να συνδεθείτε μεταξύ σας.

Το πρωινό μετράει επίσης!

Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο τα βράδια για να καθίσετε ως οικογένεια ή τα πρωινά τείνουν να είναι λιγότερο ταραχώδη, κάντε το πρωινό σας οικογενειακό γεύμα. Δεν έχει σημασία τι ώρα της ημέρας είναι, αρκεί να είστε μαζί. Τα πρωινά φαγητά μπορούν να γίνουν απλά και γρήγορα. Δοκιμάστε αυτό το Loaded Chocolate Oatmeal Bowl φτιαγμένο με τυλιγμένη βρώμη.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε οικογενειακά γεύματα; Να θυμάστε ότι η πρόοδος είναι πάντα καλύτερη από την τελειότητα. Απλώς μπορεί να βρείτε μερικά νέα και ενδιαφέροντα πράγματα για τα μέλη της οικογένειάς σας και μπορεί να γίνετε μια πιο δεμένη οικογένεια εξαιτίας αυτού.

Προτεινόμενα Προϊόντα

Ανεκτικές βιολογικές πένες κόκκινης φακής |  Vitacost.com/Blog

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Fody Foods Shallot Infused |  Vitacost.com/Blog

Dave's Gourmet Pasta Sauce Butternut Squash |  Vitacost.com/Blog

The post Αποκτήστε τις ανταμοιβές των οικογενειακών γευμάτων με αυτές τις συμβουλές διαιτολόγων εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο The Upside από το Vitacost.com.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar