Μια «μειωτική δίαιτα» ωφελεί εσάς — και τον πλανήτη!

33

Η άνοδος της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας δημιουργεί ένα είδος διατροφής που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ.

ο Το Διεθνές Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα λέει Το αυξημένο ενδιαφέρον για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα —η διατήρηση των φυσικών πόρων— τροφοδοτεί νέα διατροφικά πρότυπα όπως η μειωτική δίαιτα.

Τι είναι η μειωτική δίαιτα, ρωτάτε;

Έννοια της Reducetarian Diet που αντιπροσωπεύεται από τη Γη με τα φύλλα σε ένα πιρούνι |  Vitacost.com/blog

Τι είναι η Μειωτική Διατροφή;

Κάποιος που ακολουθεί τη μειωτική δίαιτα μειώνει σημαντικά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, πουλερικών, θαλασσινών, αυγών και γαλακτοκομικών, σύμφωνα με το Reducetarian Foundation. Είναι μια ανατροπή, αν θέλετε, στη χορτοφαγία ή τον βιγκανισμό.

Το ίδρυμα στοχεύει στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προστασία των ζώων εκτροφής από τη σκληρότητα μειώνοντας την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Συμβουλές για να ακολουθείτε τη μειωτική δίαιτα

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε μειωτικοί, το ίδρυμα συνιστά να ξεκινήσετε αργά.

«Βάζοντας στον εαυτό σου μη ρεαλιστικούς στόχους», το λέει το ίδρυμα„μπορεί να προετοιμάζετε τον εαυτό σας για αποτυχία.“

Είναι πιο πιθανό να ακολουθήσετε μια μειωτική δίαιτα εάν ξεκινήσετε, για παράδειγμα, τρώγοντας ένα γεύμα χωρίς κρέας την ημέρα, σύμφωνα με το ίδρυμα.

Αλλα συστάσεις από το ίδρυμα περιλαμβάνω:

1. Αντιμετωπίστε το κρέας σαν συνοδευτικό.

Οι περισσότεροι από εμάς, σημειώνει το foundation, έχουμε διδαχθεί ότι το κρέας είναι η κύρια έλξη κάθε πιάτου ή γεύματος. Μπορείτε να χαλαρώσετε στον μειωτικό προσανατολισμό αλλάζοντας αυτή τη στάση.

«Αν αρχίσετε να το βλέπετε ως μια απόλαυση που τρώτε μόνο περιστασιακά, ή ως συνοδευτικό, τότε θα είναι πιο εύκολο για εσάς να το αποκλείσετε σταδιακά από μερικά από τα γεύματά σας», συμβουλεύει το ίδρυμα.

2. Πηγαίνετε χαλαρά με τον εαυτό σας.

Αν και είναι ιδανικό να τρώτε πιάτα γεμάτα με πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, δεν είναι πάντα ρεαλιστικό να το κάνετε. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να καταναλώνει συνεχώς ένα ουράνιο τόξο φαγητού. Είναι εντάξει αν μερικές φορές φτιάξετε απλά, απλά γεύματα.

3. Εκπαιδευτείτε για τη διατροφή.

Μάθετε ποιες τροφές παρέχουν αρκετά από τα καθημερινά συνιστώμενα θρεπτικά συστατικά. Αυτό περιλαμβάνει να θυμάστε ότι το κρέας, τα πουλερικά και παρόμοια προϊόντα δεν είναι οι μόνες πηγές πρωτεΐνης. Μια σειρά από λαχανικά περιέχουν άφθονες ποσότητες πρωτεΐνης. Για παράδειγμα, το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο και τα λάχανα συγκαταλέγονται στη σειρά των λαχανικών που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες.

4. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε.

Σήμερα, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε εκδόσεις των αγαπημένων σας πιάτων φιλικές προς τον περιορισμό. Για παράδειγμα, μπορείτε να χτυπήσετε αλφρέντο κοτόπουλου με κοτόπουλο φυτικής προέλευσης, σάλτσα χωρίς γαλακτοκομικά και ζυμαρικά.

«Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε όλα τα συνηθισμένα φυτικά συστατικά που θα χρησιμοποιούσατε κανονικά και με αυτόν τον τρόπο μπορείτε σχεδόν να ξεγελάσετε τους γευστικούς σας φίλους να πιστέψουν ότι είναι ακριβώς το ίδιο πιάτο!» λέει το ίδρυμα.

5, Συνεχίστε με τις θερμίδες.

Τα vegan και τα χορτοφαγικά τρόφιμα περιέχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από τα ζωικά προϊόντα. Επομένως, πρέπει να προσέχετε πόσες θερμίδες καταναλώνετε σε μια μειωτική δίαιτα.

«Εάν έχετε συνηθίσει να τρώτε μια δίαιτα με πολλές θερμίδες κρέας, τότε μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς να λαμβάνετε επαρκείς θερμίδες μόνο με φυτικές τροφές», λέει το ίδρυμα.

Σύμφωνα με την Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, μια ενήλικη γυναίκα θα πρέπει να καταναλώνει 1.600 έως 2.200 θερμίδες την ημέρα. Για έναν ενήλικο άνδρα, οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 2.000 έως 3.200 θερμίδες την ημέρα.

6. Μην αγνοείτε τις λιγούρες.

Σας τρέχουν τα σάλια στη σκέψη να καταβροχθίσετε ένα ζουμερό χάμπουργκερ; Ενδώστε στη λαχτάρα, αλλά αντικαταστήστε ένα μπιφτέκι με κόκκινο κρέας με ένα μπιφτέκι φυτικής προέλευσης. Ή θέλετε να ικανοποιήσετε την λαχτάρα σας για ένα κανονικό φιλέτο σολομού; Μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικά σολομό φυτικής προέλευσης.

7. Προγραμματίστε τα γεύματά σας.

Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας μπορεί να σας αποτρέψει από το να τρώτε παρορμητικά ή να τσιμπολογάτε ανεξέλεγκτα και να σας βοηθά να σας κρατά σε καλό δρόμο με μια μειωτική δίαιτα. «Πρέπει να προγραμματίζετε ρεαλιστικά», προτείνει το ίδρυμα, «και βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει αρκετό φαγητό για τον εαυτό σας όλη την εβδομάδα».

8. Μην φοβάστε την αποτυχία.

Εάν γλιστρήσετε και επιστρέψετε σε μια δίαιτα βαριά με κρέας, μην το δείτε ως αποτυχία.

Ανακαλύψτε γιατί πέσατε από το συρματόσχοινο και προσπαθήστε να το επαναφέρετε όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Προτεινόμενα Προϊόντα

Louisville Vegan Jerky χωρίς γλουτένη Smokey Carolina BBQ |  Vitacost.com/blog

Banza φυτικής προέλευσης Chickpea Mac & Cheese Vegan Cheddar |  Vitacost.com/blog

Rhythm Superfoods Βιολογικά Μπουκιά Κουνουπιδιού |  Vitacost.com/blog

Επισκεφτείτε το Vitacost Vegan Shop για να περιηγηθείτε σε χιλιάδες τροφές φυτικής προέλευσης, συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα πρώτης ανάγκης για φυσική κατάσταση, φυσικά είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι και καθαρά αγαπημένα προϊόντα ομορφιάς!

The Vegan Shop στο Vitacos |  Vitacost.com/blog

The post Μια «μειωτική δίαιτα» ωφελεί εσάς — και τον πλανήτη! εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο The Upside από το Vitacost.com.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar