Ο Chris Bailey έχει μερικές καλές συμβουλές για τεμπέληδες συγγραφείς

23
Ο Chris Bailey έχει μερικές καλές συμβουλές για τεμπέληδες συγγραφείς

Χρόνος διαβασματός: Λιγότερο από 1 λεπτό

Αυτή είναι η εβδομαδιαία δόση μου «να γράφω για τη γραφή», στην οποία σαρώνω τον κόσμο για να βρω ιστότοπους, βιβλία και άρθρα για να βοηθήσω άλλους συγγραφείς. Σήμερα συζητώ μια ανάρτηση ιστολογίου από τον Chris Bailey….

Είμαι μακροχρόνιος θαυμαστής του ειδικού παραγωγικότητας Chris Bailey (φωτογραφία παραπάνω). Είναι Καναδός, όπως εγώ, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που μου αρέσει. Έχω μια θεωρία ότι είμαστε δίδυμα που χωρίστηκαν κατά τη γέννηση. Είμαστε και οι δύο ζηλωτές της παραγωγικότητας. Έχει την τάση να εστιάζει στην παραγωγικότητα με μια γενική έννοια, ενώ εγώ την εφαρμόζω στον πιο συγκεκριμένο και τομέα της γραφής.

Διαβάζω το blog του τακτικά, αλλά η ανάρτησή του στις 1/18 Μαΐου είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Σε αυτό, αναφέρεται στο θέμα: Πολύ τεμπέλης για να γυμναστείτε, να φάτε καλά ή να εξοικονομήσετε χρήματα; Δωροδοκήστε τον εαυτό σας με πόντους συνήθειας.

Οι λέξεις «τεμπέλης» και «δωροδοκία» και οι δύο τράβηξαν την προσοχή μου. Να τι προτείνει: Αν δυσκολεύεστε να τηρήσετε ορισμένες συνήθειες (όπως π.χ Γραφή), επιβραβεύστε τον εαυτό σας με πόντους συνήθειας που μπορείτε να εξαργυρώσετε για να επιδοθείτε σε ένοχες απολαύσεις, όπως η υπερβολική παρακολούθηση Netflix.

Με τα δικά του λόγια, να πώς χρησιμοποιεί ο ίδιος το σύστημα:

  • Πηγαίνοντας στο γυμναστήριο: 2 βαθμοί.
  • Κάθε επιπλέον 250 θερμίδες που καίγονται πέρα ​​από τον ημερήσιο στόχο μου: 1 βαθμός.
  • Νηστεία για 14 ώρες: 1 βαθμός;
  • Κάθε 10 λεπτά διαλογισμού: 1 βαθμός.
  • Εκτέλεση μιας πράξης καλοσύνης: 1 βαθμός.

Επίσης δίνει αυτόματα τρεις πόντους στον εαυτό του κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί ακόμα να επιδίδεται σε κακίες ακόμα και όταν δεν επενδύει στις συνήθειές του —αν και με σημαντικά μειωμένο ρυθμό.

Τώρα για το διασκεδαστικό κομμάτι… ορίστε πώς εξαργυρώνει αυτούς τους πόντους συνήθειας:

  • Ένα αλκοολούχο ποτό: 5 βαθμοί
  • Ένα μεγάλο σακουλάκι με μάρκες: 20 πόντοι
  • Ένα μασάζ ή πεντικιούρ: 20 πόντοι
  • Παραγγελία παράδοσης μεγάλης Κίνας: 25 πόντοι
  • Παραγγελία παράδοσης μεγάλης πίτσας: 35 πόντοι

Μου αρέσει ο τρόπος που έχει δομήσει το σύστημά του ώστε να πρέπει να εργαστεί αρκετά σκληρά για να εξαργυρώσει σημαντικούς πόντους για κάτι που δεν είναι απολύτως υγιεινό (π.χ. αυτή η μεγάλη παραγγελία παράδοσης πίτσας.)

ντοΤο hris προσφέρει επίσης μερικές εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να ρυθμίσετε το δικό σας σύστημα. Εάν είστε συγγραφέας (ή επίδοξος συγγραφέας) που σας δικαιολογεί πάρα πολλές τον τελευταίο καιρό, σας προτείνω να διαβάσετε το στήλη και αρχίστε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας με μερικές δωροδοκίες.

Μια παλαιότερη έκδοση αυτής της ανάρτησης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ιστολόγιό μου στις 7/18 Μαΐου.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar