Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε! 7 Συμβουλές γυμναστικής για οποιονδήποτε άνω των 50 ετών

54

Ο καθενας άνω των 50 ετών καταλαβαίνει ότι το σώμα τους έχει αλλάξει με τις δεκαετίες. Ενώ μπορεί να μπορούσατε να τρέξετε εύκολα ένα μίλι ή να σηκώσετε μεγάλα βάρη στην ηλικία των 20 ετών, μια προχωρημένη ηλικία φέρνει πόνους και πόνους που μπορεί να δυσκολέψουν την υγεία και τη φυσική κατάσταση.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας χαμογελά καθώς κάνει squats στο σαλόνι του για να αντιπροσωπεύει τη φυσική κατάσταση Πάνω από 50 συμβουλές |  Vitacost.com/Blog

Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθρωποι απλά εγκαταλείπουν τη φυσική κατάσταση καθώς μεγαλώνουν. Αν και αυτό μπορεί να κάνει μάθημα για τους πόνους, θα σας βλάψει μόνο μακροπρόθεσμα. Η υγεία μας συνδέεται άμεσα με την κινητικότητα, την ευελιξία και το συνολικό επίπεδο δραστηριότητάς μας.

Ανεξάρτητα από το πόσο πιο δύσκολο μπορεί να φαίνεται τώρα σε σύγκριση με όταν ήσουν νέος, είναι σημαντικό να το διατηρήσεις άσκηση μέρος της ρουτίνας σας.

Εδώ είναι επτά χρήσιμες Συμβουλές γυμναστικής για άτομα άνω των 50 ετών.

1. Γνωρίστε την υγεία σας και πού βρίσκεστε

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα DVD άσκησης συχνά περιλαμβάνουν μια δήλωση αποποίησης ευθύνης σχετικά με το πώς θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ασχοληθείτε με οποιαδήποτε μορφή σωματικής δραστηριότητας. Αν και μπορεί να ήταν εύκολο να αγνοήσετε αυτές τις δηλώσεις αποποίησης ευθύνης όταν ήσασταν 30 ετών, θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο εάν δεν κάνετε έλεγχο πριν ξεκινήσετε νέο πρόγραμμα γυμναστικής.

Επισκεφτείτε το γιατρό σας και συζητήστε σχετικά με το πού βρίσκεστε σε σχέση με την υγεία σας και ποιες ασκήσεις είναι ασφαλείς για εσάς. Εάν έχετε χρόνιο πόνο ή πόνο, μιλήστε για αυτό και βρείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ασκηθείτε χωρίς να προκαλέσετε πρόσθετη βλάβη σε αυτές τις προβληματικές περιοχές.

2. Ξεκινήστε από μικρά

Πάρα πολλοί άνθρωποι βάζουν στον εαυτό τους στόχους που μπορεί να είναι αξιοθαύμαστοι, αλλά είναι πολύ φιλόδοξοι για να είναι ρεαλιστές. Εάν είστε α καναπέ πατάτα που δεν έχει περπατήσει περισσότερο από ένα τετράγωνο εδώ και μερικά χρόνια, είναι απίθανο να είστε έτοιμοι να τρέξετε έναν μαραθώνιο μέσα σε έναν ή δύο μήνες.

Αν και είναι καλό να βάζετε στόχους για τον εαυτό σας, κρατήστε τους ρεαλιστικούς. Αν είστε αυτή η προαναφερθείσα πατάτα προπονητή, η δημιουργία ενός στόχου για περπάτημα 30 λεπτών την ημέρα τρεις φορές την εβδομάδα είναι τέλεια. Ιατρικοί ερευνητές στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι το τακτικό περπάτημα μπορεί να εμποδίσει τους ηλικιωμένους να χάσουν την κινητικότητά τους.

Εάν αυτή τη στιγμή είστε σε κακή κατάσταση, θα εκπλαγείτε με το τι μπορεί να κάνει η προσθήκη απλού περπατήματος για σύντομες χρονικές περιόδους στη ρουτίνα σας για τη γενική υγεία σας.

3. Μην παραμελείτε την προπόνηση δύναμης

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την «προπόνηση ενδυνάμωσης», συχνά φαντάζονται μυώδεις αρουραίους γυμναστηρίου να σηκώνουν τρελά βαριά βάρη. Ωστόσο, προπόνηση δύναμης δεν αναφέρεται μόνο στο bodybuilding. Η προπόνηση δύναμης μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να σηκώνετε πολύ μικρά βάρη για μερικές επαναλήψεις για να τονώσετε και να δυναμώσετε απαλά τους μυς σας.

Η τακτική προπόνηση δύναμης θα βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με την ηλικία όπως η οστεοπόρωση, μυική ατροφία ή εξασθενημένη κινητικότητα. Δεν χρειάζεται να σηκώνετε μεγάλα βάρη για να δείτε τα οφέλη της προπόνησης δύναμης.

Μερικές κινήσεις με ελαφριά βάρη κάθε πρωί μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε απλές κινήσεις που αξιοποιούν το βάρος του σώματός σας, όπως push-ups ή squats.

4. Να είστε προσεκτικοί όταν πρόκειται για σπριντ και άλματα

Ανθρωποι πάνω από 50 έχουν αυξημένο κίνδυνο να καταστρέψουν τις αρθρώσεις τους κατά τη διάρκεια της άσκησης, ιδιαίτερα τα γόνατά τους. Φυσικά, δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι που να είναι πανομοιότυποι όσον αφορά την υγεία και την ικανότητα φυσικής κατάστασης. Εάν είστε ήδη κατάλληλος για την ηλικία σας, ίσως μπορείτε να ενσωματώσετε τα σπριντ και τα άλματα στη ρουτίνα σας χωρίς να διακινδυνεύσετε τραυματισμό.

Εάν δεν είστε, αυτές οι κινήσεις υψηλής έντασης μπορούν να σας προετοιμάσουν για προβλήματα αρθρώσεων. Θυμηθείτε να μιλάτε πάντα με το γιατρό σας εάν δεν είστε σίγουροι για το εάν μια συγκεκριμένη άσκηση είναι κατάλληλη για εσάς.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ να χτίσετε μυ μετά τα 50 σύμφωνα με Diet Fitness Kingαλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί.

5. Να είσαι κοινωνικό πλάσμα

Καθώς μεγαλώνουμε, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κάνουμε νέους φίλους, αφού δεν κάνουμε τόσες κοινωνικές εξόδους όπως όταν ήμασταν νεότεροι. Επιπλέον, η γυμναστική μέρα με τη μέρα μπορεί να μας κάνει να χάσουμε το κίνητρο, καθώς δεν υπάρχει κανείς να μας εμψυχώσει ή να μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε.

Αυτός είναι ο λόγος κοινωνική άσκηση είναι τόσο υπέροχη ιδέα. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να πηγαίνετε για πεζοπορίες με φίλους ή να συμμετέχετε σε ομάδες στο τοπικό κέντρο αναψυχής που έχει σχεδιαστεί για άτομα στην ηλικία σας. Όταν ασκούμαστε με άλλους ανθρώπους, έχουμε κίνητρα και ενισχύουμε τους κοινωνικούς μας κύκλους.

6. Μην παραμελείτε την ευελιξία

Φυσικά αρχίζουμε να χάνουμε την ευελιξία μας καθώς γερνάμε. Πολλοί από εμάς δεν νοιάζονται καθόλου, καθώς δεν σκοπεύουμε να κάνουμε τα χωρίσματα σύντομα.

Ωστόσο, η ευελιξία δεν είναι μόνο να κάνεις δροσερές πόζες. Αντίθετα, πρόκειται να μας βοηθήσει να παραμείνουμε κινητικοί και να αποφύγουμε τραυματισμούς. ο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας Ενθαρρύνει ηλικιωμένους και ηλικιωμένους να ενσωματώσουν μερικές κινήσεις ευελιξίας στην καθημερινότητά τους.

7. Προσέξτε τη διατροφή σας, ακόμα κι αν δεν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

Εάν οι μέρες που προσπαθείτε να διατηρήσετε μια ελκυστική σιλουέτα για λόγους ματαιοδοξίας έχουν μείνει πολύ πίσω σας, ίσως να μην σκεφτείτε πολύ την καθημερινή σας διατροφή. Ωστόσο, είμαστε ό,τι τρώμε όπως λέει και η παλιά παροιμία. Και μια κακή διατροφή μπορεί να καταστήσει αδύνατη τη φυσική κατάσταση και τη γενική καλή υγεία σύμφωνα με το Κέντρο για την Επιστήμη στο Δημόσιο Συμφέρον.

Δεν χρειάζεται να αρχίσετε να μετράτε κάθε θερμίδα σε μια προσπάθεια να μείνετε περιποιημένοι, αλλά μειώστε ή εξαλείψτε όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόχειρο φαγητό με ζάχαρη. Δώστε έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, την άπαχη πρωτεΐνη και τα υγιή λίπη όπως το ελαιόλαδο ή τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας. Αυτά τα τρόφιμα όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να τροφοδοτήσετε τον ενεργό τρόπο ζωής σας, αλλά είναι απαραίτητα υγεία της καρδιάς και μακροζωία.

Η άσκηση σε κρατάει καλά

Κανείς από εμάς δεν θέλει να είναι κουρασμένοι ηλικιωμένοι που μετά βίας μπορούν να ανέβουν τις σκάλες. Όλοι προσπαθούμε να είμαστε σε φόρμα και καλά για όσο βρισκόμαστε σε αυτή τη γη. Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να αποφύγετε την κακή υγεία που έρχεται συνήθως με την προχωρημένη ηλικία και να είστε ένας από αυτούς τους κατάλληλους και υγιείς ηλικιωμένους που όλοι θαυμάζουν και προσπαθούν να είναι σαν.

The post Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις! 7 Συμβουλές φυσικής κατάστασης για οποιονδήποτε άνω των 50 ετών εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο The Upside από το Vitacost.com.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar