Πώς κόβεις λέξεις από ένα βιβλίο που είναι πολύ μεγάλο;

Χρόνος προβολής: 4 λεπτά 54 δευτερόλεπτα

Το Write Question είναι ένα εβδομαδιαίο βίντεο podcast που έχει να κάνει με τη γραφή. Η σημερινή ερώτηση; Πώς κόβεις λέξεις από ένα βιβλίο που είναι πολύ μεγάλο; Εάν έχετε κάποια ερώτηση στην οποία θέλετε να απαντήσω, μπορείτε να μου στείλετε email, να μου στείλετε tweet @pubcoach ή να μου αφήσετε ένα μήνυμα στον λογαριασμό Skype, The Write Question.

Ελαφριά

Αντίγραφο:

Πώς κόβεις λέξεις από ένα βιβλίο που είναι πολύ μεγάλο; Αυτό είναι το θέμα που θίγω σήμερα στο The Write Question. Είμαι η Daphne Gray-Grant, η προπονήτρια των εκδόσεων.

έχω μία ερώτηση από τη Samantha Smith, μια συγγραφέα με έδρα το Λονδίνο της Αγγλίας. Να τι της ρώτησε μέσω email…

«Έγραψα το βιβλίο μου πριν από πολύ καιρό, όταν οι δάσκαλοι ενθάρρυναν περισσότερη χρήση επιρρημάτων, επιθέτων και μακροσκελής περιγραφών. Το πρώτο μου σχέδιο ήταν περίπου 188.000 λέξεις. Τώρα, ωστόσο, η προτίμηση είναι για μικρότερες ιστορίες. Κατάφερα να μειώσω τον αριθμό των λέξεων σε 174.000 βγάζοντας ακαταστασία και κολλώντας λέξεις, και συνεχίζω βελτιώνοντας περαιτέρω τις προτάσεις μου. Έχετε κάποια επιπλέον συμβουλή, σας παρακαλώ;»

Ευχαριστώ για την ερώτησή σου Sam. Εσύ κι εγώ μιλήσαμε περαιτέρω μέσω email και μου είπες ότι έγραφες στο είδος της ρομαντικής φαντασίας. Μου είπατε επίσης για το περίπλοκο και λεπτομερές υπολογιστικό φύλλο Excel που χρησιμοποιείτε για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Αλλάζετε ακόμη και όλα τα «είμαι» σε «είμαι» για να αποθηκεύσετε επιπλέον λέξεις.

Πραγματικά μισώ να βρέχει στην παρέλασή σου, αλλά αυτή η επιμελής και σκληρή δουλειά δεν πρόκειται να είναι σχεδόν αρκετή. Για να δημοσιευτεί στο είδος της ρομαντικής φαντασίας, ο αριθμός των λέξεων σας πρέπει να είναι κάπου μεταξύ 65.000 και 80.000 λέξεων – όχι πλέον.

Αυτό δεν είναι θέμα «τάσεων» στην ανάγνωση όπως φαίνεται να προτείνεις. Αντίθετα, είναι κανόνας.

Η εκτύπωση είναι ακριβός και έτσι είναι ο χρόνος που απαιτείται για την επεξεργασία. Ως αποτέλεσμα, οι εκδότες είχαν πάντα αρκετά αυστηρές οδηγίες σχετικά με τον αριθμό των λέξεων. Το μόνο είδος όπου ο αριθμός των λέξεων ξεπερνά τις 100.000 λέξεις είναι η φαντασία.

Ναί, ιστορικά, έχουν εκδοθεί μερικά πολύ μεγάλα βιβλία. Πόλεμος και ειρήνη μου έρχεται στο μυαλό — ήταν λίγο πάνω από 587.000 λέξεις. Και η JK Rowling μπόρεσε να γράψει πολύ μεγαλύτερα βιβλία μόλις καθιερώθηκε. Ενώ το πρώτο της βιβλίο ήταν μόνο 76.000 λέξεις, το πέμπτο της, το μεγαλύτερο στη σειρά, είχε 257.000 λέξεις.

Αλλά αυτά τα βιβλία ΔΕΝ πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά κανόνα. Είναι ακραίες και οι νέοι συγγραφείς πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες σχολαστικά αν θέλουν να συνάψουν εκδοτική συμφωνία.

Έτσι, αν το χειρόγραφό σας είναι αυτή τη στιγμή στις 174.000 λέξεις, πρέπει να κόψετε περίπου 94.000 λέξεις για να το μεταφέρετε στο πιο δημοσιευμένο μήκος των 80.000 λέξεων.

Ενενήντα τέσσερις χιλιάδες λέξεις! Αυτό είναι το 54% του βιβλίου σας! Δεν μπορείτε να κάνετε μια τέτοια περικοπή παίζοντας με μεμονωμένες λέξεις και προτάσεις. Θα χρειαστεί να αλλάξετε την πλοκή σας.

Εδώ είναι μερικές ερωτήσεις να αναρωτηθείς:

  • Πρέπει πραγματικά να υπάρχει κάθε στοιχείο της τρέχουσας πλοκής ή μπορούν να διαγραφούν ορισμένα από τα σημεία της πλοκής σας;
  • Κάνει κάθε ένα χαρακτήρας πρέπει να είναι εκεί ή μπορούν να αφαιρεθούν μερικά από αυτά;
  • Υπάρχουν παρεκκλίσεις ή ιστορίες που μπορούν να αφαιρεθούν;

Θα χρειαστεί να πάρετε μεγάλες αποφάσεις όπως αυτό για να μειώσετε το μυθιστόρημά σας σε έκταση που θα εξετάσουν πραγματικά οι εκδότες.

Σας προτείνω να διαβάσετε μια ανάρτηση ιστολογίου που έγραψα πριν από αρκετά χρόνια σχετικά με το πώς να κάνω μεγάλες και δραματικές περικοπές σε ένα κείμενο. Δείτε τον σύνδεσμο στις σημειώσεις της εκπομπής.

Μια άλλη στρατηγική Μπορείτε να σκεφτείτε εάν το βιβλίο σας μπορεί να κοπεί στα δύο. Εάν μπορείτε να σχεδιάσετε ένα «τέλος» περίπου στα μισά του δρόμου, μπορεί να έχετε μια σειρά στα χέρια σας και αυτό θα μπορούσε να σας κάνει ακόμα πιο ελκυστικό για έναν εκδότη.

Τέλος, επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω με τα λόγια του Αμερικανού επαγγελματία παλαιστή και μικτού πολεμικού καλλιτέχνη Ronda Rousey: «Γιατί πιστεύεις ότι οι κολυμβητές ξυρίζουν τις τρίχες των χεριών τους; Γιατί κάθε μικρό πράγμα μετράει».

Ο Σαμ, Ξέρω ότι είναι δύσκολο να σκεφτείς να κόψεις τις λέξεις που έγραψες με τόση αγάπη. Αλλά αν θέλετε μια εκδοτική συμφωνία, ώστε να μπορούν να διαβάσουν άλλα άτομα τα γραπτά σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες δημοσίευσης.

*

Οι θεατές, εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη συγγραφή, Θα χαρώ να τους κάνω ένα βίντεο. Στείλε μου ένα γρήγορο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, daphne@publicationcoach.com ή βάλτε μια σημείωση στην ενότητα σχολίων αυτού του βίντεο στο YouTube.

Και, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να κάνετε τη γραφή μια πιο χαρούμενη και ικανοποιητική διαδικασία, ρίξτε μια ματιά στο τελευταίο μου βιβλίο Ευτυχισμένο το πρώτο σας προσχέδιο. Δεν το πουλάω σε βιβλιοπωλεία ή μέσω Amazon. Το μόνο μέρος για να το αγοράσω είναι στον ιστότοπό μου, σύνδεσμος στην παρακάτω οθόνη και στις σημειώσεις εκπομπής.

Συνδέσεις

Πώς να κάνετε μεγάλες περικοπές στα γραπτά σας

ΥΕυτυχισμένο το πρώτο μας προσχέδιο

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.