Συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν δίνετε στα παιδιά συμπληρώματα

20

Σχεδόν όλοι οι γονείς ανησυχούν για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών τους. Από το να φροντίζουν να φορούν ποδήλατα και κράνη σκι μέχρι να τα φοράνε με πράσινα λαχανικά, οι γονείς λαμβάνουν πολλά μέτρα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν δυνατά και υγιή. Αλλά, τι γίνεται αν στο παιδί σας δεν αρέσουν τα πράσινα λαχανικά ή άλλα λαχανικά; Πρέπει να τους δώσεις βιταμίνες;

Νεαρό αγόρι που κάθεται στο τραπέζι Συμπλήρωμα για να αντιπροσωπεύει την έννοια της ασφάλειας των βιταμινών για τα παιδιά |  Vitacost.com/blog

Οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα παιδιά πρέπει και λαμβάνουν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την υγεία τους από τα γεύματα και τα σνακ. Θυμηθείτε ότι τα περισσότερα δημητριακά, οι μάρκες χυμού πορτοκαλιού, το γάλα, το ψωμί και άλλα τρόφιμα είναι συχνά εμπλουτισμένα με βιταμίνες. Έτσι, ακόμα κι αν τα παιδιά σας μισούν το μπρόκολο, μπορεί να εξακολουθούν να λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες των θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται σε αυτό το προσβλητικό σταυρανθή λαχανικό, όπως ασβέστιο, σίδηρος και κάλιο.

Ωστόσο, ορισμένα παιδιά πρέπει να ακολουθούν μια περιοριστική δίαιτα για λόγους υγείας ή είναι εξαιρετικά επιλεκτικοί τρώγοι που μπορεί να μην λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από τη διατροφή τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν και μπορεί να είναι απαραίτητες.

Και, υπάρχουν μερικοί γονείς που θέλουν να δώσουν στο παιδί τους μια πολυβιταμίνη μόνο και μόνο για να βεβαιωθούν ότι δεν του λείπουν ζωτικές βιταμίνες ή μέταλλα, ανεξάρτητα από τη διατροφή τους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι πιθανό η παιδική βιταμίνη που θα επιλέξετε να μην βλάψει το παιδί σας. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού χορηγήσετε βιταμίνες με το πρωινό.

Οι επιπλέον δόσεις βιταμινών δεν είναι πάντα καλοήθεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπερβολική ποσότητα ορισμένων βιταμινών και μετάλλων μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πονοκεφάλους ή διάρροια. Επιπλέον, ορισμένες βιταμίνες και συμπληρώματα μπορεί να επηρεάσουν ή να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με άλλα φάρμακα που μπορεί να παίρνει το παιδί σας. Επομένως, είναι πάντα καλή ιδέα να συζητάτε με το γιατρό σας ερωτήσεις υγείας που σχετίζονται με φάρμακα, βιταμίνες και συμπληρώματα.

Συμβουλές ασφάλειας βιταμινών για παιδιά

Επιλέξτε ένα προϊόν που έχει δοκιμαστεί από τρίτο μέρος

Πολλά φυσικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων διατροφής και των φυτικών φαρμάκων, δεν έχουν ελεγχθεί για ασφάλεια σε παιδιά. Φροντίστε να επιλέξετε ένα προϊόν που έχει ελεγχθεί από αξιόπιστους οργανισμούς όπως η NSF International, η Φαρμακοποιία των Ηνωμένων Πολιτειών (USP), η ConsumerLab.com ή η Informed-Choice.

Επιλέξτε βιταμίνες για παιδιά

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι δόσεις ορισμένων βιταμινών μπορεί να είναι τοξικές για τα παιδιά. Φροντίστε να επιλέξετε ένα ειδικά διαμορφωμένο προϊόν για βρέφη, μικρά παιδιά και νέους.

Όταν το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί συμπλήρωμα βιταμινών

Τα παιδιά που έχουν τροφικές αλλεργίες ή παθήσεις όπως η κοιλιοκάκη μπορεί να χάνουν σημαντικές τροφές που περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Για παράδειγμα, τα παιδιά με δυσανεξία στα γαλακτοκομικά μπορεί να χρειάζονται ενίσχυση ασβεστίου. Επίσης, εάν το παιδί σας είναι χορτοφάγος ή vegan, μπορεί να έχει έλλειψη σιδήρου, καθώς ο σίδηρος βρίσκεται συνήθως σε προϊόντα κρέατος όπως η γαλοπούλα, το χοιρινό και το βόειο κρέας. Και τέλος, τα παιδιά που πίνουν ανθρακούχα ποτά όλη την ημέρα μπορεί να χρειαστούν συμπληρώματα βιταμινών, επειδή αυτά τα ποτά διώχνουν βιταμίνες και μέταλλα από το σώμα.

Κρατήστε τις βιταμίνες με ασφάλεια και μακριά από τα παιδιά σας

Η υπερκατανάλωση βιταμινών μπορεί να είναι επικίνδυνη. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας δεν μπορούν να τα πιάσουν όταν δεν είστε κοντά σας. Αποθηκεύστε τα σε ασφαλές μέρος που δεν έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας. Συζητήστε τη βέλτιστη κατανάλωση βιταμινών με τα μεγαλύτερα παιδιά σας, τα οποία μπορεί να έχουν ευκολότερο χρόνο πρόσβασης στο απόθεμα βιταμινών σας, ώστε να ξέρουν να μην το παρακάνουν.

Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια να ταΐσετε το παιδί σας με λαχανικά και άλλες υγιεινές τροφές

Μην βασίζεστε στα συμπληρώματα βιταμινών ως την κύρια πηγή βιταμινών και μετάλλων του παιδιού σας. Τα θρεπτικά συστατικά με βάση τα τρόφιμα εξακολουθούν να είναι τα καλύτερα για την απορρόφηση βιταμινών. Για παράδειγμα, το USDA συνιστά στο παιδί σας να παίρνει ένα έως δύο φλιτζάνια φρούτα και ένα έως τρία φλιτζάνια λαχανικά κάθε μέρα. Συνέχισε, λοιπόν, να σουτάρεις για αυτό το γκολ.

Επίσης, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, τα περισσότερα παιδιά δεν λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο και σίδηρο στη διατροφή τους, οπότε φροντίστε να συμπεριλάβετε τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο και ασβέστιο, όπως γαλοπούλα, φασόλια, σπανάκι και γαλακτοκομικά προϊόντα. Το να σερβίρετε στα παιδιά σας μια ποικιλία φαγητών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα το πάρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και για να μην βαριούνται!

Αντιμετωπίστε τις βιταμίνες σαν τις βιταμίνες, όχι τις καραμέλες

Σίγουρα, οι κολλώδεις εκδόσεις βιταμινών είναι μια εύκολη και νόστιμη πώληση στα παιδιά σας. Αλλά μην τα αναφέρετε ως καραμέλες, παρόλο που μοιάζουν και έχουν γεύση. Το να αναφέρετε τις βιταμίνες ως καραμέλα για να τις κάνετε πιο εύγευστες στα παιδιά σας μπορεί να έχει μπούμερανγκ με το να τις θεωρούν αληθινές καραμέλες και να καταβροχθίζουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Μην προσθέτετε πρόσθετα

Εφόσον δίνετε βιταμίνες στο παιδί σας για να το βοηθήσετε να παραμείνει υγιές, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που επιλέγετε δεν περιέχει συντηρητικά ή τεχνητές χρωστικές, αρωματικές ύλες ή γλυκαντικές ουσίες. Και αν είστε παιδί που έχει κοιλιοκάκη ή τροφικές αλλεργίες, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η βιταμίνη είναι χωρίς γλουτένη ή απαλλαγμένη από αυτά τα αλλεργιογόνα.

Αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Αυτά τα προϊόντα δεν προορίζονται για τη διάγνωση, τη θεραπεία, τη θεραπεία ή την πρόληψη ασθενειών.

Προτεινόμενα Προϊόντα

Align Kids Probiotic Gummies Μικτά Φρούτα |  Vitacost.com/bog

Vitacost KidHealth Omega-3 Gummies for Kids |  Vitacost.com/blog

MegaFood Kids Multi Gummy Berrylicious |  Vitacost.com/blog

The post Συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν δίνετε συμπληρώματα στα παιδιά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο The Upside από το Vitacost.com.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar